Om oss

image006Bergen Unge Kammerorkester ble stiftet høsten 2001 etter initiativ fra unge musikere. De ønsket seg muligheten til utviklende kammermusikalsk samspill sammen med jevnaldrende i Bergen og Hordaland.
Orkesteret ledes av fiolinisten Tone M. Birkeland, som til daglig er ansatt i Bergen Filharmoniske Orkester. Hun er også en av grunnleggerne av BUKO.
Musikerne er i alderen 16 – 25 år og rekrutteres bl.a. fra Bergen kulturskole, Langhaugen og Kongshaug musikkgymnas og Griegakademiet. Orkesteret er en arena hvor de unge musikerne får utfordringer både ved krevende samspill og ved å opptre som solister.

I juli 2010 ble BUKO invitert som festivalorkester ved Neubrandenburger Jugendorchesterfestival i Tyskland. De har ellers turnert til Helsingfors, Berlin, New York og Krakow. I årsskiftet 2010/2011 gjennomførte BUKO en 17 dagers turné i Kina, etter invitasjon fra David Stewart. BUKO har Bergen Filharmoniske Orkester som fast samarbeidspartner. I denne forbindelsen har de gjennomført to turneer på Vestlandet og en tangokonsert, under ledelse av fiolinisten Sveinung Lillebjerka i Grieghallen i BFOs regi. BUKO var også blant aktørene under Kystsogevekene i Bekkjarvik med Helene Bøksle som solist, i august 2011.
Mange av orkestermedlemmene har søkt seg videre til høyere musikkutdanning ved institusjoner både i Norge og i utlandet.

Legg igjen en kommentar

Navn *
E-post *
Nettsted

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>